נגיף הפפילומה האנושי hpv הוא אחד מהנגיפים השכיחים בעולם המערבי המועבר דרך פעילות מינית, נגיף זה מחזיק כמעל ל 200 סוגים שונים ועשרים מהם אחראים בצורה ישירה למחלות סרטניות. אך צורת הפעולה של נגיף הפפילומה הינה שונה משל נגיפים אחרים, כאשר ברוב המקרים ההדבקה תתצבע במגע ישיר, ברוב הפעמים מופיע כיבלת אשר יכולה להעלם תוך שנה. אך יחד עם זאת במקרים שלה הידבקות חוזרת, עלול הנגיף "להיתקע" בגוף המארח ולגרום לשינוים ממאירים באזורים שונים בגוף. על פי ארגון הבריאות העולמי ישנם מעל ל300 מיליון בני אדם אשר נדבקו בנגיף, וכ500 אלף נשים אשר חלו בסרטן צוואר הרחם, בעקבות הנגיף.

נתונים בקרב נשים מהעולם
ארגון הבריאות העולמי אשר עושה מאמצים על מת לאסוף נתוני הקשורים לנגיף, הגיע למספרים לא כל כך מעודדים. מלבד מספר ההדבקה בנגיף הפפילומה אשר עומד על כ300 מיליון בני אדם בשנה, הארגון מדווח גם על כ 500 אלף נשים מאובחנות בסרטן צוואר הרחם. יחד עם מספרים אלו מדווחים גם בארגון הבריאות על כ 250 אלף נשים אשר נפטרו עקב המחלה. נתונים אלו אשר לא היו מעודדים בתחילת שנות האלפים והעשר הראשון שלו, הביאו לפריצת דרך ומתן חיסונים ברחבי מדינות בעולם כמו אוסטרליה יוגוסלביה ארצות הברית ועוד. בלא מעט מהמחקרים של השנים האחרונות מציג ארגון הבריאות העולמי, ירידה של כמעט 40 אחוז בתחלואה של סרטן צוואר הרחם.
נתונים ודרכי חיסון בישראל בקרב נשים
נגיף הפפילומה אצל נשים הוא אחד הגורמים העיקריים להיווצרות סרטן צוואר הרחם, סרטן זה נחשב לרביעי בשכיחותו בקרב אוכלוסיית הנשים בישראל ורק בשנת 2016 אובחנו כ267 נשים אשר חלו. יחד עם כל אלו חשוב לזכור גם כי היחס של סרטן צוואר הרחם בשנת 2015 היה של 1.40 לכל 100 אלף נשים. יחד עם נתונים אלו החולט במערכת הבריאות ובמערכת החינוך, להתחיל ולחסן ילדות החל מגיל 15 עד 16 אשר היה מיועד רק ל 2 סוגי הנגיף, וכעבור זמן קצר הוכנס גם חיסון המכסה יותר זנים ממשפחת הפפילומה. חיסונים אלו אשר מיועדים לזנים 18 16 11 ו6, אחרים ללמעלה מ 70 אחוזי סרטן צוואר הרחם וגם נמצאו יעילים כנגד עוד זנים נוספים. מתן חיסונים אלו אמורה להוריד את התחלואה בקרב אוכלוסיית הנשים ישראל.