אני חושבת שבי ובך מתקיימים בו זמנית כוחות עליונים ותחתונים, זה תלוי מה נחליט שמנהל אותנו.

יותר קל להתגלגל מיום ליום, משגרה למשבר, בלי להקשיב לכוחות עליונים המנסים לעורר שאלות משמעותיות על מהות הקיום. הבעיה היא שהשאלות כן מתעוררות, ולפעמים הן מציקות ברמה כזו שההתעלמות מהן מביאה את האדם לדכדוך, שלא לומר דיכאון של ממש. למה בכלל צריך אותן, את השאלות הללו על משמעות החיים? מי צריך לדעת למה נולדנו והאם יש תכלית לקיום שלנו.
הרבה יותר קל לנסות לדאוג שחשבון הבנק יהיה מאוזן פחות או יותר, שהבית יהיה די נקי, הילדים מחונכים והבעל מרוצה. אבל זה לא עובד ככה כנראה. ישנו מנגנון נסתר מעין המבקש מאיתנו יותר. רוצים שנבין שהאדם הוא יותר מתרנגולת או סוס. לחפש גרגרים כל היום ולהטיל ביצים זה לא תכליתו של האדם. לכן שתלו בנו מנגנון שמדבר היטב עם הכוחות העליונים השולטים במציאות השלמה, הנסתרת מעין, והוא מציק מדי פעם, בודק האם אתה ער והאם יש עם מי לדבר שם.
רוב בני האדם הכניסו את המנגנון שלהם למצב שינה עמוק ואין באמת עם מי לדבר, אבל המערכת יותר מתוחכמת מאיתנו. אם החליטו שהגיע הזמן שלך לשאול שאלות על מהות הקיום ואתה לא פותח ערוץ הידברות, יתחילו לשחק איתך. מתחילים בטוב, מעוררים שאלות פילוסופיות כאלו, נחמדות בדרך כלל. אם נתפסת בחכה, אז יופי לך. תתחיל בבקשה במסע הרוחני המחכה לך. אם לא התפתית להתחיל בחיפוש, יעלו מדרגה. אולי דרך הבריאות שלך, אולי דרך פגיעה במעגל החיים הסובב אותך, תלוי מה ישקשק אותך מספיק.
כמה חבל שאי אפשר ללחוש לאדם באוזן, ראה הוזהרת. כשקוראים לך לבוא, בוא. אל תשחק משחקים, כי מהר מאוד תמצא ששיחקת עם אש גלויה. לצערי אי אפשר ללחוש לאף אחד באוזן, כי האוזן סגורה, כמו הלב. היא תפתח בזמן שמתאים לה, ובהתאם לחוויה הדרושה לה להיפתח. אם במקרה הזדמן מזלך לקרוא את זה, ועוד לא קיבלת קריאה מהסוג היותר לוהט, הקדם תרופה למכה והתחל בבירור הרוחני שלך. קוראים לזה חוכמת הקבלה והיא ממתינה לך בסבלנות רבה על האינטרנט.