חרדה פנים רבות לה

חרדה פנים רבות לה. היא אחת הגורמים העיקריים לסבל של האדם המפותח בעולם המודרני. הבסיס הראשוני לחרדה הינו פחד, יחד עם זאת היא כוללת בתוכה עוד מספר רב של תופעות פיזיולוגיות כמו קוצר נשימה, כאבים שונים באזורי הגוף, סחרחורות וחולשה ואפילו תופעות של עליית לחץ הדם, שינוי צבע עור, ורעידות. תופעות נוספות הינן תופעות פסיכולוגיות כמו אימה, חוסר ודאות, חוסר ביטחון, ופאניקה.

חרדה פנים רבות לה

חרדה יכולה להיות קצרת זמן ולהעלם כמות שהופיעה אך לרוב חרדה מלווה את האדם לאורך תקופה ארוכה ואז נגרמים נזקים לאורח החיים הנורמלי של האדם. הגורמים המטפלים בחרדה הינם בדרך כלל פסיכולוגיים אך במקרים קיצוניים ומתמשכים של החרדה נכנסים לטיפול פסיכיאטרי הכולל גם מתן תרופות.

לחרדה מספר מרכיבים שבאמצעותם איש מקצוע יכול לאבחן את מצבו של סובל החרדה וקובע את הטיפול הדרוש. תחושת הפחד הינה כאמור המרכיב הבסיסי של החרדה, הצפת רגשות הפחד בגוף מביאה את האדם עד למצבי חוסר אונים וכל ניסיון לשליטה על ההרגשה מסתיים בדרך כלל בכישלון. מוח האדם הינו המקום שבו החרדה מביאה את עצמה לידי ביטוי. דאגות ומחשבות טורדניות הופכות לחלק מחיי האדם. מחשבה על הגרוע מכל שעלול להתרחש, כאשר לא בהכרח האדם יודע להצביע על הסיבה לכך. המחשבות לא נותנות לאדם מנוח, הן יכולות להביא את האדם למצבים של חוסר שינה, חוסר יכולת לתפקד במהלך היום, ועד מחשבות על הגרוע מכל שעלול לקרות.

החרדה משפיעה בצורה פיזית על האדם הסובל. כאבי שרירים, תחושת מתח בגוף, כאבי ראש, לחצים בחזה, דפיקות דם מואצות ואפילו תופעות של כאבי בטן ובעיות מעיים. אדם יכול למצוא את עצמו סובל לפתע בעת התקף חרדה בהזעת יתר, רעידות בכל הגוף וסחרחורות. מטבע הדברים, החרדה משפיעה על איכות החיים של האדם. האדם מתחיל להתרחק מדברים שהוא חושב שגורמים לו את תחושת החרדה. החרדה משנה את סדר היום של האדם הדאגות והמחשבות מפחיתות בצורה משמעותית את יכולת התפקוד שלו. כאשר החרדה היא חרדה חברתית, אדם יכול למצוא את עצמו מפחד לדבר אל מול קהל ועד הימנעות מלפגוש אנשים.

You may also like